ХЕПИ ЦЕНТЪР /СЕВАСТОПОЛ/ ВАРНА Happy „Център” Варна, част от „Хепи Клъстер” ДЗЗД, победител в състезанието по Пейнтбол във Варна

Отборът на Happy „Център”, от „Хепи Клъстер”ДЗЗД, е един от спечелилите отбори на финала на турнира по пейнтбол в регион Варна. Надпреварата бе организирана от „Пейнтбол” София, с богат опит в провеждането на подобен род събития. Състезанието се проведе в два региона – Варна и София и за пръв път толкова мащабно, в рамките на компанията.
В продължение на два дни, на пресечен горист терен, в местността „Прибой”, край Варна, 10 отбора, повечето от тях членове на организацията „Хепи Клъстер” ДЗЗД (6 от Варна и 2 от Бургас), с близо 70 души, се изявиха във военно-стратегическата игра, показвайки хъс, воля за победа, тактически прийоми, точна стрелба и бързина за постигане на целта.
Според регламента, в средата на игралния терен са поставени флаговете на двата отбора. Играчите им разполагат с определен брой топчета за „битката”. Победител е отборът, който успешно вземе своя флаг или елиминира всички „войници” на противника. Игралната сесия продължава около 2 часа, като преди началото й се прави инструктаж за мерките за безопасност и се разяснява регламента на играта. Състезателите бяха облечени в камуфлажни дрехи, с маски и защитни брони за предпазване на лицето и тялото.
В първият ден, 6 отбора, в две групи по три, се бориха за двете места на финала. Общо 37 души се включиха в надпреварата. По регламент, след груповата фаза, където всеки игра срещу всеки, класиралите се на трето място в групите се срещнаха за разпределение на 5-о и 6-о място. Първите два отбора от всяка група оформиха финална четворка, в която победителите отидоха на финала.
Във втория ден 4 отбора, „Център” Варна 1-ви отбор, Бургас, „Морска гара” и „Център” Варна 2-ри отбор, си оспорваха правото на участие на финала по системата „всеки срещу всеки”. Победителите от полуфинала „Център” Варна 1 и „Морска гара”, се класираха за последния етап – финала. Там, в оспорвана битка „Морска гара” взе предимство след 3-ма елиминирани играчи на противника, но допусна грешка при връщането на флага на тима. Това доведе до преиграване, което „Център Варна” 1 спечели след отлична игра на Ясен Милушев, Христо Хараланов и Параскева Асенова срещу представителите на „Морска гара”. Happy „Център” Варна 1 записа пет победи от пет мача, като в първите две игри не допусна нито едно поражение в човешка сила. Николай Григоров, управител на ресторанта, пък успешно върна 4 флага. Така първият отбор на „Център” Варна в състав Николай Григоров, Ясен Милушев, Параскева Асенова, Янислав Петров, Христо Хараланов, Милена Иванова и Стефан Петков си спечелиха купата на турнира, която съвсем скоро ще бъде поставена на видно място в заведението.
 
Николай Григоров: „Изградихме много боеспособен отбор, с добра стратегия и сме готови да посрещнем другия победител в турнира във Варна, тима на „Ян Палах”, за определяне на шампиона на града”
Калоян Петров, управител на другия победител в състезанието от регион Варна ресторант Хепи „Ян Палах”: „Състезанието бе много оспорвано, разтоварващо, емоционално, динамично. Една много добра инициатива от страна компанията.”